כתבות נבחרות

זכיינות




אפשרויות שונות של זכיינות

יש אופציות שונות כיום על מנת לפתוח עסק עצמאי ולנהל אותו בהצלחה יתרה. אחת מן האפשרויות היותר פופולאריות והיותר נוחות לבעלי עסקים היא שיטת הזכיינות. האמת היא, כי כאשר מדובר על זכיינות, חשוב להיות מדויקים מאד ולהסביר את כל סוגי הזכיינות אשר קיימים בעולם העסקי של היום. ככלל, המשמעות של זכיינות היא להשתמש במשאבים של חברה אחרת אשר ניתנים לכם, כאשר אתם כמובן יכולים ליהנות מהרווחים בשימוש בהם. בתמורה, אתם מספקים בחזרה לחברה חלק מהרווחים בחזרה, שכן אתם עושים שימוש מורשה בסמלים שלה. עם זאת, חשוב להבין כי הזכיינות איננה אחידה, ויש שיטות שונות לממש אותה.

השיטה המלאה והקלאסית

השיטה הראשונה של זכיינות היא גם המוכרת יותר. זוהי זכיינות בפורמט עסקי מקיף וכולל. במצב כזה, הזכיין מקבל לידיו לא רק את הסמל והלוגו של החברה המכה. הוא גם מקבל מטעמה תוכנית עסקית מסוימת, ורוב גם תקציב הפרסום כמעט ולא חל עליו (אם כי לעתים הוא צריך להשקיע בו באופן חלקי). העיצוב של הסניף, המדים של העובדים ובעצם כל דבר ניתן מטעם החברה המזכה, והזכיין צריך לשמור שהכל יפעל כשורה.

יש גם זכיינות מצומצמת

אפשרות אחרת לזכיינות היא של זכיינות מצומצמת. הזכיינות המצומצמת היא קטנה יותר מהזכיינות הרגילה, ולרוב לא כוללת מימוש של תוכנית עסקית מלאה. הזכיינות המצומצמת כוללת בתוכה אך ורק קבלה של המוצרים מטעם החברה. עם זאת, פעמים רבות המוצרים הללו מסופקים לזכיין באופן כמעט בלעדי. כאן, הזכיין לא צריך העביר רווחים בחזרה לחברה המזכה, כי בעצם קבלת הסחורה ותשלום תמורתה, החברה המזכה מקבלת תגמול.

ומה עם הזכיינות האזורית?


הרחבה מסוימת של הזכיינות הקלאסית, היא הזכיינות האזורית. בעוד שזכיינות רגילה נועדה אך ורק לסניף אחד, הרי שזכיינות אזורית כשמה כן היא - מקיפה אזור מסוים. אם מדובר על זכיינות של חבר הישראלית בארץ, הרי שהזכיין יקבל רישיון להקים סניפים בעיר או במחוז מסוים. אם מדובר על חברה בינ"ל - לעתים הזכיינות האזורית היא על מדינה שלמה.
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010