כתבות נבחרות

עוסק מורשה




התלבטויות של עצמאיים

אין זה סוד, כי בעידן של היום נראה כי עצמאים לא מעטים עומדים בפני התלבטות רבה בענייני המעבר לעוסק מורשה ממגוון רחב של סיבות כאלה ואחרות. להיות עוסק מורשה ידרוש מהם כעת דרישות קצת שונות ממה שהם רגילים עד כה. בוודאי שקיים בליבם החשש בתחילת הדרך החדשה ללא כל ספק. הם יעדיפו להישאר בקטגוריית העוסק הפטור, כל עוד זה מתאפשר להם. זוהי מגבלה פסיכולוגית שאינה נחוצה כלל. היא לא תביא את אותו עצמאי לכדי הישגים גדולים. עוסק מורשה הוא בעל פוטנציאל כלכלי גבוה, אך גם האחריות שיש על כתפיו היא גדולה בהתאם.

פתיחת עוסק מורשה

איך פותחים תיק עוסק מורשה? יש להצטייד בתעודת זהות, חשבון בנק וחתימת ייפוי כוח אצל רשויות המס. מדובר בתהליך קצר למדי בן דקות ספורות. בסיום התהליך תקבלו תיק עוסק מורשה. כדאי מאוד שעוסק מורשה יעסיק רואה חשבון שמתמחה במתן שירותים מסוג זה. מהן הסיבות לכך? עוסק מורשה חייב לדווח דו-חודשית למע"מ ופעם בשנה למס הכנסה. עוסק מורשה, גובה מע"מ בסך 18% מלקוחותיו. הוא רשאי להתקזז על עלויות המע"מ, כאשר מדובר בעלויות לטובת העסק (שכירת מקום, הוצאות שונות וכו'). בנוסף, עוסק מורשה חייב לבצע מעקב אחר החשבוניות המונפקות ללקוחותיו.

סיוע מרואה חשבון

מובן שאין זה הכרחי להשתמש בסיועו של רואה חשבון, אך זה כדאי. עוסק מורשה יוכל בוודאי להתנהל עצמאית מול רשויות המס, אך עניין זו דורש הכרות מעמיקה למדי עם מערכת המס (מתי יש לדווח ולמי, הכרות עם נהלי העבודה מול הגורמים השונים ועוד). כיוון שמדובר בתהליך שאינו תמיד פשוט, כדאי להותיר תחום זה תחת אחריות רואה החשבון.

מידת האחריות

חיסרון בולט של עוסק מורשה, הוא בכך שכל סיכוני בית העסק מוטלים על כתפיו של בעל העסק. זאת להבדיל מחברה, שבה הסיכונים האפשריים מתחלקים בין על עובדיה. אכן, עוסק מורשה הינו האחראי בלעדי להצלחתו, או לחילופין, לכישלונו של העסק שלו. מדובר במידה בלתי מבוטלת של אחריות אותה עוסק מורשה נושא על כתפיו.



 
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010