כתבות נבחרות

חנינה




כל מה שרצים לדעת על חנינה

לעתים קרובות אנו קוראים בעיון על תהליך החנינה ועל האישור של נשיא המדינה לחון אנשים מסוימים, אשר יושבים בכלא ומבקשים בעצם חנינה על מנת להשתחרר מוקדם יותר מאשר מה שנקוב בגזר הדין שלהם. עם זאת, חשוב להבין כי התהליך של חנינה לא שמור אך ורק לפושעים אשר נמצאים כבר שנים רבות בכלא. קציבה של מאסרים היא רק חלק קטן מעולם החנינה, ובפועל נשיא המדינה מאשר בקשות חנינה מסוגים שונים כאלה ואחרים, אשר יוכלו לסייע גם לכם בסופו של דבר.

הקלה בפסילות וקנסות

חלק ניכר מן החנינות שנשיא המדינה מאשר, הן חנינות עבור קנסות מסוימים. קנס יכול לעמוד נגד אדם במסגרת דין הפלילי, בין השאר כאשר מדובר על פשעים בסדר גודל קל יחסית. אם האדם מוכיח חרטה אמיתית, ומוכיח כי הוא חזר לחלוטין למוטב והקנס אשר הוטל עליו היה גבוה מידי - הוא זכאי להגיש בקשה עבור חנינה לנשיא המדינה, ובסמכותו של זה לאשר את ביטול הקנס, או הפחתת הסכום באופן משמעותי ביותר עבור אותו אדם.

ביטול הפסילה של רישיון הנהיגה

יש נהגים במדינת ישראל, אשר בית המשפט לתעבורה קבע כי רישיון הנהיגה שלהם נשלל לצמיתות. עבור אנשים רבים, מדובר במכה קשה מאד, אשר לא פרופורציונית ביחס לעבירות המיוחסות להם. אם אתם יכולים להוכיח שיקום אמיתי, ולהראות כי אתם מוכנים לעבור קורסים לנהיגה מונעת – הרי שמן הסתם תוכלו להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, והנשיא יוכל להמליץ על ביטול הפסילה, ואתם תקבלו את הרישיון שלכם בחזרה מיידית.

מקדם את תקופת ההתיישנות


כידוע, רישומים פליליים ומשטרתיים יכולים להימחק עקב התיישנות מאז שהמקרה אירע. עם זאת, בסמכות של נשיא המדינה להעניק חנינה וגם לבטל את הרישומים הללו, גם אם בטרם חלה תקופת ההתיישנות. יש לנמק כמובן היטב את הסיבה לבקשה, ולהוכיח כי אתם מנהלים חיים נורמטיביים לחלוטין - ואז אפשר שהרישום נגדכם ימחק לחלוטין. מומלץ בכל מקרה תמיד להיעזר בשירות של עורך דין, כדי לנסח את בקשת החנינה.

 
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010