כתבות נבחרות

פסיכולוג קליני




יש לא מעט מקרים אשר מצריכים לגשת אל פסיכולוג קליני ולקבל טיפול מקיף ומקצועי בבעיה אשר ממנה סובל אותו אדם, על מנת לאפשר לו לחיות באיכות חיים טובה למדי. יש לציין כי פסיכולוג קליני מתמחה בטיפול ואבחון מטופלים בעלי קשיי התנהגות וחשיבה שונים, מכל קצוות האוכלוסייה. הפסיכולוגיים הקליניים עוסקים במספר תחומים שונים כאלה ואחרים, כגון טיפול פסיכותרפי או אבחון פסיכולוגי. הם עובדים במפגשים אישיים, עם ילדים, מבוגרים, וגם במפגשים עם בני זוג, משפחות ועוד. יש בין הפסיכולוגים הקליניים גם מומחים לנושאים ספציפיים שונים כמו הפרעות אכילה, חרדות וכדומה.

הכשרת פסיכולוג קליני

פסיכולוג קליני בישראל, הוא אדם אשר סיים תואר ראשון בפסיכולוגיה (או בכל מקצוע שקרוב לתחום) ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית. במהלך הלימודים לתואר הסטודנט מתנסה במשך שנה בעבודה מעשית במכונים לבריאות הנפש. לאחר סיום הלימודים האקדמיים עליו להתמחות במשך 4 שנים בבתי חולים פסיכיאטרים וכמו כן גם בהתנסות מעשית. לאחר סיום ההתמחות הוא יכול לפנות למשרד הבריאות בבקשה לקבל רישיון מומחה. חשוב לדעת כי רק כאשר קיבל את הרישיון ממשרד הבריאות, המתמחה נחשב כבעל המקצוע פסיכולוג קליני, ויכול לעבוד בתחום הציבורי או באופן פרטי באופן רשמי ועל פי החוק במדינת ישראל.

גישות טיפול של פסיכולוג קליני

כיום יש שתי גישות מרכזיות בפסיכולוגיה הקלינית, והן - טיפול פסיכודינמי וטיפול קוגניטיבי:

• טיפול פסיכודינמי - גישה זו בנויה על סמך עקרונות התאוריה הפסיכואנליטית של זיגמונד פרויד. הוא עוסק בתהליכים ובקונפליקטים שבין האדם לעצמו, אשר מתחוללים במוחו בין אם במודע ובין אם לא במודע. הטיפול עוסק בעברו של האדם, והוא מעמיק כמעט לכל רבדי החיים שלו. על פי גישה זו, רוב המידע והקונפליקטים הם לא מודעים, ועל כן לוקח זמן להבין ולגלות אותם. משום כך, טיפול שכזה הוא ממושך יחסית.

• טיפול קוגניטיבי התנהגותי – טיפול זה הוא טיפול קצר יותר מטבעו, שכן הוא טיפול ממוקד יותר. הוא בנוי על סמך סכמות חשיבה שונות, וניסיון לשנות דרך חשיבתו של המטופל ואת תפיסת העצמי שלו ביחס לעולם שסביבו.


 
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010