כתבות נבחרות

ליקויי למידה




מהם ליקויי למידה וכיצד מטפלים בהם?

המודעות לתופעה של ליקויי למידה הולכת וגדלה בשנים האחרונות. בעבר כל מי שלא הצליח להגיע להישגים גבוהים בלימודים נחשב כאדם לא משכיל בעל יכולות נמוכות אך כיום מבינים כי חלק לא קטן מהאוכלוסייה הוא בעל ליקויי למידה המונעים מהם יכולת למידה גבוהה.

ליקויי למידה

אנשים בעלי ליקויי למידה מתחלקים לכמה קבוצות כאשר כל קבוצה מתקשה בתחום אחר. התחומים עיקריים של ליקויי למידה הם: דיסקלקוליה (קושי בחשבון), דיסלקציה (קושי בקריאה) ודיסגרפיה (קושי בכתיבה). ליקויי למידה מפריעים לאנשים לנהל חיי שגרה תקינים כיוון שהלקות באה לידי ביטוי בקושי בביצוע מגוון של פעילות יומיומיות כגון כתיבה, קריאה וחשבון.

מתי מאבחנים ליקויי למידה?

אבחון ליקויי למידה בשלבים מוקדים הוא בעל חשיבות רבה שכן ללא האבחון קיימת סבירות גבוהה להופעה של תת הישגיות, אי הצלחה בתחומים שונים ופידבקים שליליים מהסביבה כלפי אותו אדם בעל ליקויי למידה. במידה ועולה חשש כי לילד יש ליקויי למידה, יש להפנותו אל מאבחן מקצועי שיבדוק את כישורי הלמידה שלו. תלמידים בעלי הישגים נמוכים הם לאו דווקא אלה שמופנים אל אבחון לקויות למידה. מערכת החינוך בישראל מגדירה שלושה מקרים בהם תלמיד יופנה לאבחון ליקויי למידה: התלמיד עדיין מתקשה בלימודים על אף העזרה המקצועית הממוקדת בתחום שבו הוא מתקשה, התלמיד מראה התקדמות מזערית למרות העזרה המקצועית וכאשר התלמיד מראה קשיים רבים בתחומי לימוד שונים וקיים פער משמעותי בין רמת הישגיו לבין רמת ההישגים של שאר תלמידי הכיתה.

ליקויי למידה – איך מטפלים בתופעה?

טיפול המסייע להתמודד עם ליקויי למידה אמור להקנות לילד כלים בהם הוא יוכל להשתמש בהמשך הדרך, על מנת לשפר את הישגיו הלימודיים וכמו כן יאפשר לו לשפר את הדימוי העצמי שלו. לקויות למידה מתחלקים למספר תחומים כאשר לכל תחום יש טיפול מתאים. במקרה ומאובחנים ליקויי למידה מסוג דיסגרפיה למשל הבאים לידי ביטוי בשגיאות כתיב רבות של הילד, אחת מאפשרויות הטיפול היא עבודה עם הילד על תשבצים או תפזורות שבאמצעותם אפשר ללמד אותו לכתוב ללא שגיאות כתיב.

 

 

© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010