כתבות נבחרות

לימודי מוזיקה אלקטרונית




למי מתאימים לימודי מוזיקה אלקטרונית?
לימודי מוזיקה אלקטרונית מתאימים לכל מי שמתעניין בתחום ורוצה לדעת איך מפיקים, יוצרים ומקליטים. הגיל המינימאלי לקבלה ללימודים הוא 18, מלבד מקרים חריגים בהם מתאפשרת קבלה גם מגיל 16. קבלה ללימודים מחייבת מעבר במבחן שמיעה וקצב, מבחן יכולות מחשב בסיסיות וראיון אישי עם רכז המסלול. הלימודים יכולים להתאים לצעירים שרוצים לפתח מקצוע ולמי שמחזיק בקריירה קיימת אך מעוניין בשינוי.

מי שמתלבט לגבי לימודי מוזיקה אלקטרונית צריך להכיר את רשימת הקורסים. הלימודים כוללים תחומים כמו הרמוניה, פיתוח שמיעה וקצב, לצד הקלטה ומיקס, צליל וסאונד. השילוב בין מוזיקה קלאסית ואלקטרונית הוא חלק חשוב בלימודים. זו הסיבה העיקרית לכך שהלימודים מתאימים לחובבי מוזיקה מכל הסוגים, ולא רק למי שמעדיף ליצור אותה עם כלים אלקטרוניים וממוחשבים.

הפקה במהלך הלימודים
לימודי מוזיקה אלקטרונית או הפקה מוזיקלית כוללים שיעורים שונים העוסקים בהפקה ויצירה. במהלך מסלולי הכשרה לומדים על הפקה אלקטרונית, האזנה וניתוח, סינתזה ותיכנות וביצוע. בתחומי מוזיקה ויצירה לומדים על יסודות בהלחנה, בניה ופיתוח של רצועות אלקטרוניות וסאונד באולפן ביתי לעומת אולפן מקצועי. ברוב מוסדות הלימוד מחויבים הסטודנטים להשתתף בפרויקט גמר ולהגיש אותו למרצה. הפרויקט יכול לשמש את הסטודנט גם אחרי הלימודים, בעיקר בהגשת מועמדות לעבודה או בפתיחת עסק עצמאי.

לימודי מוזיקה אלקטרונית לא דורשים רקע מוקדם. לאורך מסלולי ההכשרה משובצים מפגשים עם אמנים אלקטרוניים, תקליטנים ואנשי מקצוע. השעות המודרכות מורכבות מהוראה פרונטאלית והסטודנט נדרש לתרגול עצמי והגשת מטלות. צעירים או מבוגרים שנרשמים ללימודים ומקפידים על הנחיות המרצה יכולים להפיק מהם את המרב. מעבר לכך, אפשר להגיע לשיעור היכרות ולאחר מכן לקבל החלטה. שיעורי היכרות ניתנים בחינם וללא התחייבות מוקדמת מצד מועמדים למסלולי הלימודים.
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010