כתבות נבחרות

פירוק חברה




כאשר חברה בע"מ נקלעת לקשיים כלכליים אשר אין מהם מוצא, מכריזים על פירוק חברה. הליך זה מבטל את הקיום של החברה בע"מ אצל רשם החברות ובתום הליך הפירוק, החברה הזו מפסיקה בעצם להתקיים. פירוק החברה יכול להתקיים רק במצב שהחברה היא חברה בע"מ. אצל אדם פרטי המונח המתאים במצב כזה הוא פשיטת רגל.

פירוק חברה – מהו פירוק חברה?

משמעות המצב של פירוק חברה הינו: החברה בחובות כבדים אשר אין לה מאיפה לשלם, החברה מפטרת את כל עובדיה וממנים מפרק אשר תפקידו לבצע כינוס נכסים ולנהל את החברה על מנת למכור את נכסיה ועל ידי כך לשלם את חובות החברה לנושיה.

מרגע מינוי מפרק החברה, הנושים מחויבים להגיש בקשה לתשלום החוב למפרק החברה וכמובן שכל עובדי החברה בצורה פרטנית גם יכולים להגיש בקשה לתשלום שכרם במידה והחברה חייבת להם כסף.

כמו בתהליך של רישום חברה חדשה כך גם בתהליך של פירוק חברה מומלץ להיעזר בעורך דין מנוסה בתחום. העו"ד יעזור לבעלי החברה לצלוח את כל הקשיים בקלות יחסית ויטפל בכל העניינים המשפטיים המורכבים של פירוק חברה כגון מיצוי הזכויות המשפטיות של העובדים ובעלי החברה, מזעור נזקים ועוד.

משמעות פירוק החברה עבור העובדים היא פיטורים בתוך פרק זמן מסוים מוסכם מראש וקבלת פיצויים. מפרק החברה ממונה על תשלום פיצויי הפיטורין לעובדים ולהנהלה.

פירוק חברה – קיימים שני סוגי פירוק

פירוק חברה מרצון – תהליך של פירוק חברה מרצון נעשה ביוזמת בעלי החברה עצמם, כאשר הם רואים שאין מוצא מהחובות וחייבים לפרק את החברה על מנת להחזיר חלק מהכסף לנושים. תהליך זה נעשה בדרך כלל בסיוע של עורך דין מנוסה ובפיקוח של בית משפט. לא תמיד חברה המתפרקת מסוגלת לשלם את כל חובותיה ובמצב כזה פונים לכונס נכסים והוצאה לפועל.

פירוק ביוזמה חיצונית לחברה - פירוק זה נעשה על ידי בית משפט כאשר הנושים לא מקבלים את חובם ופונים לבית המשפט בצורה מסודרת לתביעה. בית המשפט רואה שמצב החברה בכי רע וכי אין להם מאיפה לשלם את החובות ומורה על פירוק חברה.

ברוב המקרים פירוק החברה מתבצע על ידי עורך דין או על ידי רואה חשבון.

 
© כל הזכויות שמורות ל Pencil - אין להעתיק מאמרים מהאתר. 2009-2010